Gratis dating – et godt alternativ?

Gjerrigknarkene blant de single har alltid vært av den meningen at gratis nettdating  er den riktige varianten fordi man ikke burde eller skulle måtte betale for et partnersøk. Selvfølgelig tar de ikke helt feil! Hvis man støter på en egnet kandidat på en tur i parken eller på et diskotek, da har man jo ikke brukt en eneste krone. På den annen side finnes det også personer som er sjenert eller travle som enten ikke har mot eller tid til å f.eks. ta kontakt med en pen dame...

...For disse har Internett i de siste tiårene blitt en type «erstatningsdisko». Det finnes utallige nettsteder som annonserer at sjansene for å finne en partner er mye høyere hos dem enn hos konkurrentene. Gratis datingsider finnes det forøvrig mange av og vi gir deg en oversikt over de viktigste fordelene og ulempene ved disse.

Hvor gode er nettstedene for gratis dating?

I prinsippet kan du selv definere hva som er viktig for deg når det gjelder gratis dating slik at du gjerne og ofte benytter deg av slike tjenester. I de siste årene har teamet vårt sjekket utallige nettsteder og således fått en følelse for endringene på området for partnersøk. Vi har derfor også kunnet konstatere at folk generelt klager over gratis nettdating mens betalte datingtjenester stadig oftere blir sett på som en indikator for et seriøst partnersøk. Hvordan har vi kommet frem til denne konklusjonen? Det er ganske enkelt!  Prøv det selv.

Skriv inn «gratis dating» i en søkemotor (f.eks. Google, Bing, Yahoo, osv.) og du vil få opp hundrevis av partnersider. Du vil legge merke til at noen av disse sidene har en tiltalende forside, mens du i det indre området ofte må klikke deg gjennom en hel mengde reklame for å få kontakt med andre medlemmer. På andre nettsteder er det mindre reklame å klikke bort, men i stedet må du kjøpe mynter eller et relativt gunstig abonnent for å få tilgang til ekstra funksjoner. Som en liten tommelfingerregel i datingjungelen kan vi si at kvaliteten på datingtjenestene ofte henger sammen med prisen på datingsiden, dvs. jo lavere pris, desto lavere kvalitet. Vi kan forklare denne teorien med et eksempel:

Hvorfor kan ikke gratis nettdating alltid være gratis?

Hvis du selv prøver å utvikle en gratis datingside innser du raskt at det er mange mindre prosjekter knyttet til et slikt prosjekt. Du må blant annet gi brukerne muligheten til å finne og ta kontakt med andre medlemmer, beskytte dem mot falske profiler (f.eks. kjærlighetssvindlere) og sørge for at nettstedet har en halvveis attraktiv design, slik at potensielle medlemmer faktisk registrerer seg. I tillegg krever utviklingen og vedlikeholdet av en datingside mye tid og tekniske ferdigheter som gjør at du må ofre alt du har av fritid eller må jobbe med den på fulltid. Og hvis du jobber med den på fulltid vil du trenge penger for å kunne finansiere hverdagen din. Gratis dating kan med andre ord holde en høy kvalitet, men kan sjelden være helt gratis.

Hvordan kan jeg vite om en gratis datingside er god eller ikke?

Som vi allerede har nevnt, at gratis dating  som regel ikke helt gratis, er det åpenbart at du for eksempel kan forvente en høyere kvalitet når du kjøper et abonnement. En av tingene som vitner om kvalitet er at datingsiden gjennomfører redaksjonell kontroll av profilene. Dette viser at operatøren av datingsiden ønsker å sikre seg mot at den inneholder falske profiler. Kvinnelige brukere har i tillegg en ekstrabonus – de fleste nettstedene for casual dating er primært gratis for kvinner!

 
 
 
 

Var denne siden nyttig?

1
Stjerne
2
Stjernes
3
Stjernes
4
Stjernes
5
Stjernes
Stemmer totalt: 1 Gjennomsnittlig vurdering: 4 av 5
 

Hva er din mening om denne artikkelen?

Vi bruker kun e-postadressen din for å informere deg om publiseringen av kommentaren!
  CAPTCHA Image  
   

Hva er din mening om denne artikkelen?

Vi bruker kun e-postadressen din for å informere deg om publiseringen av kommentaren!
CAPTCHA Image